היכולת שלי להבריא את עצמי

 

כלים לחיזוק היכולת החיסונית

 

דברי מבוא והסבר

 

בשנים האחרונות אנחנו מודעים יותר לשיטות העוסקות בגופ - נפש. גם בתפישות מדעיות, תחום הפסיכוסומטיקה מתפתח מאוד. ענף הנקרא P.N.I. - קיצור של פסיכולוגיה, נוירולוגיה ואימונולוגיה, מחבר בין המערכות השונות הללו לידי שיטה אחת.

 

גישות עתיקות כמו רפואה סינית, טיבטית, יהודית, מתייחסות לאדם כאל חלק מהמכלול. הגוף כחלק מסביבה בה הוא חי. האדם בסביבת המגורים, תנאי החיים, מזג האויר... האדם נמצא באינטראקציה מתמדת עם תנאי חייו.

 

התפישה היסודית היא: מי שחי בהרמוניה עם חוקי הטבע, לעולם לא יחלה וידע להתמודד עם כל מצב. [מתוך שיחות של הקיסר הצהוב עם צ"י פו ("ספר הקיסר הצהוב" מספרי היסוד ברפואה הסינית)]


משנות ה-70 של המאה ה-20 התפתחה תורה מדעית הנקראת
כאוס. תורה זו התחילה בעיקר מתהיות ומחקרים של אנשים העוסקים במזג האויר.

היכולת לחזות במדויק מזג אויר, מעבר לשלשה ימים, מאוד מורכבת. מדוע? הרי אנחנו חוזים כללים מדעיים בלי סוף. את נתוני מזג האויר כמו רוחות, חום... אנחנו יודעים לחשב יום או יומיים מראש.

תחזית הנחשבת ברורה ואפשר לקבוע את תוצאתה מראש היא למשל: שאם נפעיל חום על מים הנמצאים בתוך כלי, ניתן לאמור תוך כמה זמן המים ירתחו למשל. אנחנו יכולים לחשב את החום המופעל, את נפח הכלי... כללים כאלה ואחרים נחשבים כנכונים תמיד [ גם בנושאים אלו יש מחלוקות].

איך זה שאיננו יכולים לעשות זאת לגבי דבר כל כך בסיסי כמו הגוף שלנו? והרי יש לנו את כל הנתונים כביכול?

 

תורת הכאוס מציעה כללים עקרוניים הגורסים שהטבע הינו מערכת המורכבת ממצבים הניתנים לחיזוי יחד עם כאלו שאינם ניתנים לחיזוי - בעת ובעונה אחת. שאנחנו חלק ממערכת מורכבת שההשפעות בה מגיעות מגורמים רבים במרחב. דוגמא לכך הוא חוק אפקט הפרפר, שטוען כי תנועת פרפר באזור הודו יכולה לגרום (בתוך שרשרת אירועים) לטורנדו בארצות הברית.

 

ובכן, אם אני מוכן לקבל, על פניו, את הכלל הנ"ל, שנגענו בקצה קצהו, אני מוזמן לבדוק איך אני מתנהל בחכמה/ביעילות בתוך הרקמה בה אני חי על מנת להימנע ממחלות.

 

מה זה להתנהל חכם?

 

הסביבה בה אני חי מכילה את מזג האויר המשפיע עלי. להסתדר חכם זה להיות במצב בו נוח לי עם הדברים, אינני ניזוק מהם והרבה יותר מכך, אני מפיק יתרונות ממצבים אלו. אז, איך אני לומד להסתדר בנוחות עם החורף? איך החורף לא מפריע לי, ולא קר לי בו מדי?

 

בהסתכלות על דעות שונות, אנחנו מכירים תפישות רוסיות הטוענות שהקור, מאוד מחסן (למשל יש שיטת טיפול בקור לדלקות פרקים). אנחנו גם מכירים מהרפואה סינית שהקור הוא מקור למחלות, אם לא מכשירים את הגוף לעמוד בפניו.

 

מה זה קר לי?

 

משק החום בגוף מושפע ומופעל בתפישות מערביות ע"י הדם. ברפואה הסינית החום מופעל ע"י מערכת הכליות. את המחשבה שהדם מחמם אנחנו נדמה לנו שאנו מבינים. כשאנחנו רצים והדם זורם בגופנו מהר יותר, חם לנו יותר. איך אני מבין את התפישה הסינית? מה הקשר של מערכת הכליות לחום?  זוהי צורת מחשבה העוסקת בהבנת ה קשרים בין המערכות אצלנו.  בכל מקרה כדי לשפר לנו את משק החום אנחנו צריכים לטפח את אנרגית הכליות.

 

הרפואה ע"פ החכמה היהודית, כפי שאנחנו מבינים, עוסקת, בין השאר, במחזור השנתי והמשמעויות ההתנהגותיות של כל עונה. בכלל הגישה הבריאותית היהודית עוסקת באינטראקציה ההתנהגותית בין הדברים. הקשר בין התנהגויות ותוצאות. אלו התנהגויות מייצרות מחלה ואלו התנהגויות מייצרות תהליך הבראה, תיקון.

 

לתשומת לב הגישה הבריאותית היהודית (שוב, להבנתינו) אינה משתייכת לצד הטקסי, הילכתי ומתאימה לכל אדם בכל מקום בעולם.

 

מכך האדם מוזמן ללמוד, בכל עונה, את התחושות שהיא מביאה לו. כל השנה היא מערכת הרמונית אחת. אני אמור ליצור תנאים אקולוגיים בתוכי הלומדים את העונה, וכמעשה אלוהי, הבא לשרת אותי.

 

בשנים האחרונות אנחנו מודעים יותר ויותר להשפעות הסינטטיות של תנאי החיים שאנו מארגנים. החיים סביב המזגן, התנור, מקומות סגורים לא מאווררים וכדו". גוף האדם נחלש עקב ריחוקו מי ציר ת תהליך  התמודדות במצבים הטבעיים בהם הוא אמור לחיות. זה כמו לפתח אנטיביוטיקות מול חיידקים במקום ללמוד להעצים את היכולת החיסונית. מחד גיסא אנחנו מכירים, בדיעבד, שהחיידקים מתחזקים ויש דרישה לתרופות בעוצמות הולכות וגדלות. ומאידך גיסא ההשפעות האנטיביוטיות על מערכת הפלורה שבמעיים שלנו מוכרות לחלקנו.

 

כמובן, שישנם דברים רבים נוספים המשפיעים כמו התחזוקה הגופנית החיצונית כמו התעמלויות למיניהן, תחזוקת העור ומה אנחנו מורחים עליו, התזונה, נחשבת למרכיב חשוב מאוד, מצבים גופניים מיוחדים בהם אנחנו נמצאים כמו בזמן הילדות, תקופות מעבר, מחלות. איך אנחנו נושמים ועוד ועוד.

 

לפי ניסיוננו, היחס שאנחנו נותנים לדברים הוא ראשוני לכל הגורמים שציינו בשורות האחרונות.

 

 

 

פתחנו במבוא קצר. כוונתנו היא לסקרן. שתדרשו יותר.

הרבה חומר נגיש נמצא באינטרנט בנושאים של ההבראה העצמית. קיימת ספרות ענפה בנושאים אלו. יש שיטות המתמחות בחיזוק יכולת הגוף להבריא את עצמו. כל שיטה נמצאת איפה שהוא בסולם של פיתוח העצמאות.

 

לפי ניסיוננו, תפישה המשלבת בין תהליכים שונים והתאמתם לאדם, למצבו והזמן המסוים בו נמצא נמצאה כעוצמתית והמביאה לחופש.

 

 

 

בהצלחה רבה

 

 

 

 

 

 



כניסות לעמוד:
3347









נבנה באמצעות "אתרי ישראל" - © כל הזכויות שמורות
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על בת-אור וי ועליו/ה בלבד. מובהר בזאת כי "אתרי ישראל" ו/או Webiya בניית אתרים לא נושאים בשום אחריות לתכני עמוד זה.
Webiya (ווביה) - Frontend & Full Stack Expert Crafters | קיצור כתובות | קיצור דומיין חינם | שעון ישראל | חוות דעת על רופאים - דוקטורים ופרופסורים | רופסורים